середу, 25 березня 2015 р.

Смішні історії з життя письменників

    Історія літератури зберігає  безліч фактів, курйозів, історій, що, як маленькі дзеркала, відображають  особистості великих письменників, їхніх сучасників, час, в якому вони жили.
    На честь свята - Всесвітнього дня письменника, що відзначають 3 березня, ми пропонуємо згадати цікаві та смішні випадки, забавні історії та факти з життя знаменитих літераторів. Це зайвий привід віддати почесті нашим улюбленим авторам.

пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Людина народжується для вічності



Виховний захід (11 клас)


Мета: навчальна - формування усвідомленого розуміння поняття "людина". Я унікальності, цінності; розвивальна - спонукати учиш де роздумів над важливими життєвими проблемами, розвивати навички ведення дискусії; виховна - формування високих морально-етичних ідеалів,—я особистої гідності.

Хід роботи

Вступне слово вчителя

"Пізнай самого себе" - цей вислів приписують афінському філософу Сократу. котрий жив ще у І сторіччі до н. є. З тих часів минуло дві з половиною тисячі років. Але й сьогодні багато філософів вважають що головне завдання, яке стоїть перед ними, - це дати відповідь на запитання: "Хто така людина?", "Навіщо вона приходить у світ", "Чи може людина бути творцем і господарем свого життя?"

середу, 18 березня 2015 р.

Матеріали шкільної олімпіади



10 клас
1. Оберіть правильний варіант закінчення речення.
Стендаль є представником літератури:
А) Англії;
Б) Франції;
В) Німеччини;
Г) Польщі.

вівторок, 17 березня 2015 р.

Вступне слово

Доброго дня! Рада вітати всіх в блозі вчителя російської мови та світової літератури Добровольської Наталії Михайлівни. На його сторінках я буду викладати цікаві матеріали з мови та літератури, ділитимуся своїми здобутками, викладатиму цікавинки зі світу філології.